Apple aktien sætte rekord med 664,75 dollar pr. aktie

Indlæg skrevet august 21, 2012 | 4 Replies

Apple aktien har igen sat rekord og også Apple´s markedsværdi slår rekord.

Apple´s aktie har igen sat rekord. 665,15 dollar pr aktie er prisen her til morgen og det er ny rekord for Apple. Der var ellers i andet kvartal, nedgang i iPhone salget, hvilket kort betød at kursen faldt en smule. Nu er det så ved at være tid til Apple skal præsentere nye produkter og ikke nok med der kommer en iPhone, der er også snak om en ny iPod, Apple tv og iPad mini. Nu må vi se, hvor meget der kommer, men alt denne snak er ikke dårligt for aktie ejerne. En stigning i aktie værdien bare den seneste uge på 5% og den seneste måned på 10% er rigtig godt gået.

Grafen ovenfor viser den stigning Apple aktier har haft siden august 2011. Da iPhone 4s udkom lå aktie kursen omkring 360-380 dollar pr aktie. I dag er den 664,75 dollar og det er altså en stigning på ca. 80 %. At aktie kursen igen har sat rekord betyder også at værdien af Apple inc har sat rekord og har nu en markedsværdi på mere en 620 milliarder dollar.

 

Apple bestand klatrer over det seneste år.

Apple aktiekursen er op 2,8% i dag, men op drastisk fra den 52 ugers lav på $ 354 per aktie.Næsten et år siden, da den iPhone 4S lanceret Apple bestand lukket på $ 422 en aktie. Shoppere, der har købt Apple bestand i stedet for iPhone 4S sidste år kunne sælge deres AAPL lager til at betale en iPhone 5.

Nye mobilprodukter lancerer drive Apple aktiekurs. Nedenstående figur fremhæver stigningen i Apple lager omgiver store mobil lanceringer.

Kursen på aktien har været stødt stigende for hver gang der kommer nye produkter og når iPhone 5 kommer vil aktien med garanti sætte rekord igen. Flere analytikere har været ude og snakke om at iPhone 5 i sin levetid vil kunne sælge op mod 250 millioner eksemplare. Dette er væsentlig flere end tidligere modeller, men det forventes også at mange der ikke opgraderede til 4s, vil købe iPhone 5 når den bliver sat til salg. Rygterne går på en præsentation 12. september og en lancering i USA og få andre lande fredag 21. september. Passer disse datoer kan vi her i Danmark forvente den vil komme fredag 5. oktober, da vi formentlig er med i 2. runde af lande, hvor den bliver sat til salg.

Kategori: Nyheder & rygter

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. MGH siger:

    Nu er det også værd at nævne at Microsoft stadig har rekorden fra 1999 hvis man tæller inflationen med.

    Mvh. MGH

  2. Rasmus siger:

    Tror I, at Apple-aktien vil stige, når den nye iPhone 5 udkommer ?

Kommenter


− 4 = fire