Ryd op i data filerne på din iPhone så det ikke hober sig op

Indlæg skrevet juni 21, 2012 | Reply

Når du bruger mail og safari browseren, kommer der hurtigt en masse data filer. Det kan være en god ide at ryde op i disse så det ikke hober sig op.

Et godt råd er at rydde op i disse data filer cirka en gang om måneden. Det tager et øjeblik og er noget alle kan finde ud af.  Nedenfor her er en guide til hvordan du ryder op i data filerne nemt og enkelt.

Ryd op i Safari browseren.

Når du besøger hjemmesider bliver disse lagret i en cache som lynhurtigt vokser jo flere sider du besøger. At disse side bliver lagret i en cache er både godt og skidt, de sider du besøger ofte bliver indlæst væsentlig hurtigere, men de sider du besøger en enkelt gang og aldrig vender tilbage til ligger så og fylder i cachen som hurtigt vokser. I en cache bliver hjemmesider og billeder gemt, dette gør at næste gang du skal besøge siden så bruges cachen til at visse siderne så de tunge billeder ikke skal hentes hver gang.

For at ryde op i disse overflødige filer så åbnes iPhone Indstillinger -> Safari -> og her vælges både “Ryd historie” + “Ryd cookies og data”.

i indstillinger -> safari -> Avanceret -> websitedata kan du se hvor meget disse cached filer fylder.

Mail – Tøm din papirkurv.

De fleste mennesker modtager efterhånden en ordentlig stak mail dagligt. Mange af disse sletter du sikkert, så de ryger i papirkurven, fordi du ikke skal bruge dem. Det betyder at du hurtigt får et stort antal email i din papirkurv og hvorfor så ikke tømme den, når du alligevel har smidt dem i papirkurven. De mails du skal bruge eller gemme kan du lade ligge i din indbakke eller ligge i en mappe til gemte mails. Har du gjordt det på denne måde, så kan du ligeså godt løbende ryde op i din papirkurv.

Der er en papirkurv til hver mail konto du har sat op på din iPhone og for at undgå denne bliver fyldt, så bør du slette disse en gang imellem. For at tømme papirkurven gå til appen “mail” -> Vælg en konto  på hovedsiden, og derefter “Papirkurv”/eller “Trash”. Klik på knappen “Rediger” i toppen, og den røde knap “Slet alle” i bunden. Bekræft sletningen. Herefter har du ryddet op i alle de ligegyldige mails som fylder i papirkurven.

Applikationer gemmer også data

Du har sikkert en lang række applikationer på din iPhone, disse gemmer også data løbende i en cache.  Disse kan dog ikke slettes på samme måde som du sletter cache for Safari browseren. Disse aplikationer kan hurtigt samle rigtig store mængder data og en Applikation som Facebook kan hurtigt komme op på flere hundrede MB data.

Du kan se hvor meget data de forskellige applikationer gemmer under  iPhone Indstillinger -> Generelt -> Brug. Her kan du se alle dine applikationer og hvis du klikker på hver enkelt applikation kan du se hvor meget data den enkelte applikation har gemt på din iPhone.

For at ryde op i disse data fra applikationerne er du nødt til at slette applikationen og installerer den igen. De applikationer, som ikke har det store data forbrug behøver du ikke at slette og geninstallere, men nogle applikationer kan sagtens komme op på over 100 MB data og her kan du frigøre meget plads på din iPhone, hvis du sletter applikation og installere den igen. Det tager kun et øjeblik.

Kategori: Indstillinger tips, Tips & tricks

Kommenter


+ fire = 11