iOS 6 anmeldelse

Med iPhone 5 kom også iOS 6, som byder på over 200 nye funktioner og rettelser.

iOS 6 er måske ikke den helt store revolution, men alligevel er der ifølge apple over 200 nye ting og rettelser. Der er blevet plads til et par nye ting som PassBook, Apple´s kort applikation, større facebook integration mm. Ellers er der lavet en masse opdateringer og rettelser som skal øge funktionaliteten. iOS 6 byder på opdateringer til Siri, men desværre er Siri stadig ikke på dansk. Flere sprog er dog begyndt at komme og det giver små forhåbninger om dansk understøttelse på et tidspunkt. Telefon applikationen er også blevet opdateret med nye måder at afvise opkald på og nye farver.

Apple har med iOS 6 taget et skridt væk fra samarbejdet med Google og både Google Map og YouTube er ikke længere at finde som standart applikationer.

Længere nede kan du læse meget mere om iOS 6 men først lige et iOS skema

Sådan opdaterer til iOS 6

Har du endnu ikke iOS 6 så kan du nemt opdatere til dette. Du kan enten opdatere over-the-air, når du er tilsluttet WiFi netværk eller over computeren med et kabel. Bruger du over-the-air muligheden, så husk at sikrer dig at du har strøm nok på til hele processen.

Du gør følgende for at opdatere direkte på din iPhone uden kabel:

 1. Gå til indstillinger -> Vælg generelt -> Vælg softwareopdatering
 2. Den vil nu søge og fortælle om der er en opdatering tilgængelig eller du har den nyeste.
 3. Eller trykker du blot opdater og følger processen. Husk ikke at afbryde processen og følg blot processen trin for trin.

iOS 6 kompatibilitet

iOS 6 er kompatibel med følgende iOS enheder. Ikke alle funktioner er tilgængelige for alle enheder, især ældre enheder.

 • iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS
 • iPad 3, iPad 2
 • iPod touch 5, iPod touch 4

iCloud

Sidste år med udgivelsen af iOS 5 introducerede Apple iCloud, som giver mulighed for at oprette backup, gendanne funktioner, bruge find min iPhone, synkronisering, email, foto stream mm. Du har i skyen iCloud mulighed for at gemme op til 5 GB og ønsker du mere plads kan dette tilkøbes. Det skal dog nævnes at Noter og påmindelser er blevet tilføjet til iCloud også, ligesom det også er muligt at opsætte iMessage og FaceTime på alle dine enheder.

Foto stream er også en fed funktion. Tager du et billede med din iPhone kan du med det samme have det på dine andre billeder, hvis du bruger foto stream. Så slipper du for at skulle side og overfører billeder, for det sker helt automatisk.

Se mere om iCloud sikkerhedskopiering, gendannelse mm her.

Siri

Siri kom sidste år sammen med iOS 5, desværre er dansk stadig ikke understøttet og derfor er det begrænset, hvor brugt det er her i landet. Kan du snakke en af de sprog som understøtte, så kan Siri bruges i begrænset omfang her i landet.

Siri er blevet udvidet med nye funktion der kan give sport resultater og stillinger, restaurant reservationer, film lister, social deling, åbne applikationer mm. Da dansk ikke er understøttet har vi ikke i Danmark glæde af mange af disse funktioner desværre. Men ellers er det nu nogen fede ekstra funktioner Siri har fået.

Meddelelse center

Med iOS 5 kom også meddelelses centeret som giver dig overblik over nye ting som email, påmindelser  og andre opdateringer i dagligdagen. Der er nu i meddelelses centeret blevet tilføjet mulighed for at opdatere sin facebook profil direkte og skal du opdatere din facebook status tager det kun et øjeblik. En ting vi stadig savner er at Apple giver udviklere mulighed for at udvikle widget til meddelelses centeret.

Notifikationer og opdateringer af diverse applikationer, nye mail, beskeder eller opkald kan blive til rigtig meget i løbet af en dag og derfor kan det være rart med et fri rum en gang imellem. Med iOS 6 er der kommet en ny forstyr ikke funktion, som kan sikrer du får din nattesøvn.

Se mere om meddelelses center her.

Forstyr ikke funktion i IOS 6

Er du en af de mange som altid har telefonen tændt og kender det at blive forstyrret i din nattesøvn eller under et vigtigt møde? Den nye funktion “Forstyr ikke” giver dig mulighed for at få lidt fri rum uden nogen notifikationer, ligegyldige opkald og andet du sagtens kan undvære. Når forstyr ikke er slået til vil alle indkomne opkald og advarsler være lydløse. Funktionen kan slå til eller fra manuelt, men det er også muligt at forud indstille telefonen til at være i “forstyr ikke” mode på bestemte tidspunkter. Det kunne fx. være om natten hvor du ikke vil forstyrres i tidsrummet 23-07 med forstyr ikke er du sikker på ikke at blive vækket af en vibrerende mobil.

Det kan være fornuftigt at tage sig et frirum fra den travle hverdag, men er der bestemte personer du godt vil forstyres af så kan dette indstilles. Du kan indstille så dine favorit kontakter godt kan kontakte dig eller vælge bestemte kontakter som godt kan kontakte dig. Der er også en anden smart funktion, hvor gentagende opkald bliver sendt igennem, så du kan vælge at folk der ringer tilbage indenfor 3 minutter alligevel kommer igennem selvom funktionen forstyr ikke er slået til. Dette er dog noget du selv kan vælge om du vil benytte.

Forstyr ikke er måske ikke en af de helt store revolutioner, men det er bestemt en dejlig funktion som er blevet tilføjet. Forstyr ikke sørger for du får din nattesøvn eller at du ikke skal side og spekulere over hvorfor din mobil vibrere i lommen under et møde eller i biografen.

Telefon appen er blevet opdateret

Telefon appen har langt om længe fået en opdatering. Der er ikke blevet ændret meget på denne gennem tiden, men ny er nye farver og 2 helt nye muligheder for at afvise opkald.

Autosvar med SMS er muligt. Har du travlt eller gider ikke tage telefonen, så kan du sende en forprogrammeret besked blot ved et enkelt tryk på skærmen. Du kan forprogrammere flere forskellige beskeder, så du kan sende forskellige beskeder an på hvem der ringer.

Få en påmindelse om at ringe tilbage er den anden nye funktion. Her kan du vælge at få påmindelse om at ringe tilbage. Udover at sende en automatisk besked, ja så burde du nu heller ikke glemme at ringe tilbage. Vælg at få en påmindelse om at ringe tilbage, hvis du ikke gider tage imod opkaldet lige nu. Der er nogle standart påmindelser man kan vælge fx. om en time eller når du går fra det sted du befinder dig. Der er flere valgmuligheder, som ved hjælp af telefonens gps kan bruges til at give dig en påmindelse.

Twitter og Facebook integration med hurtig post knapper.

Der er kommet langt større integration med de sociale medier Twitter og Facebook. I meddelelses centeret er det nu muligt at poste opslag direkte og deling er også blevet integreret meget mere i iOS 6. Facebook kontaktoplysninger, begivenheder og fødselsdage integreres i Kontakter og Kalendere, men du kan slå det fra i Indstillinger.

iOS 5 bragte Twitter integration, iOS 6 bringer Facebook integration, men en opdatering af hele “del” funktionen også. Del ikke blot på Facebook og Twitter, men også via Beskeder og Mail, AirPrint og mulighed for at kopiere.

Spotlight

Når du søger efter apps, vil Spotlight nu vise dig mappen det søgte ligger i, hvis der er en mappe. Det gør det nemmere at finde det søgte næste gang uden Spotlight, hvis du kan huske mappen det ligger i.

Privatlivs indstillinger.

Med iOS 6 giver Apple os mulighed for større kontrol privatlivets fred. Her kan du kontrolere hvilken applikationer der har adgang til dine lokalitetstjenester. Du kan slå dette fra og til, ved hver enkelt applikation. Gør følgende.

 1. Gå til indstillinger -> anonymitet -> lokalitetstjenester.

Her får du en liste med de applikationer, hvor du kan slå disse indstillinger til eller fra. Så nu kan du altså selv kontrollere hvad dine applikationer har adgang til.

iMessage

Nu kan du samle dine iMessage samtaler så de er på alle dine iOS enheder. DU kan svare på den ene enhed og undervejds i samtalen, kan du skifte enhed og følge hele besked forløbet i den pågælende iMessage samtale.

Kalender

Kalenderen har fået en fordel af den store integration med facebook. Du kan nu nemt og enkelt få dine facebook venners fødselsdage i kalenderen og gem begivenheder på facebook også i kalenderen. Du kan selvfølgelig slå dette til eller fra inde i kalenderen og har du flere tusinde facebook venner bør du lige overveje dette, da din kalender hurtigt kan blive spamet med facebook fødselsdage og begivenheder.

Delte Foto Streams

Hvis du vil dele et foto, tryk det og derefter trykke på Action / del-knappen, og tryk på foto Stream (ligner Billede programikon) Du kan vælge at tilføje foto til en eksisterende delt Photo Stream, eller at oprette en ny delt Photo Stream. Hvis du opretter en ny delt Photo Stream, er du nødt til at indtaste e-mail-adresserne på de personer, du vil dele det med.

Du kan se et streamet foto i det øjeblik det er blevet delt med foto stream.

Se her en guide, hvordan du benytter Foto stream

Kamera

iOS 6 giver nogle nye kamera funktioner, hvor panorama funktionen kan bruges på tidligere iPhone, så er den anden nye funktion forbeholdt iPhone 5. Denne funktion er muligheden for et still billede imens man optager video. Denne funktion er kun mulig på iPhone 5.

Med panorama funktionen er det muligt at tage 240 graders panorama funktion. Se her hvordan du tager flotte panorama billeder.

Tag et still billede under en video optagelse. Når du er igang med at optage video, så klikker du blot på kamera ikonet nede i højre hjørne og så tages et almindeligt foto imens du optager videre.

YouTube (fjernet)

Med iOS 6, er YouTube ikke længere en indbygget app. Den gamle app blev udviklet af Apple, men trak data fra YouTube. Applikationen er ikke blevet udviklet og den er u røget helt ud af iOS styresystemet. YouTube er dog kommet i en selvstændig applikation, hvis man stadig ønsker at have denne på sin iPhone.

Apple´s egen kort applikation.

  

Kort applikationen er en af de helt store nyheder i iOS 6. Tidligere har Apple benyttet Google maps, men denne er udenladt denne gang. Apple har i flere år arbejdet på deres eget kortsystem og det er de sluppet rigtig godt fra. Applikationen har mødt kritik, men dette vil blive forbedret meget snart og så er det en lovende kort appliaktion. Det er en gratis applikation som vil kunne erstatte din nuværende GPS, da appen også guider dig sving-for-sving til næste destination. Du kan se bygninger du kører forbi i flot 3D og muligheden for fly over, hvor du kan se hele området i 3D er også tilstæde.

 • Lokal søgning med over 100 millioner virksomhedsfortegnelser
 • Trafikdata med hændelsesrapporter
 • Gratis turn-by-turn navigation, med alternativ rute
 • ETA Navigation ses fra lås op skærmen
 • Siri integration, som finder POT langs ruten
 • Kort med flyover 3D-bygninger
 • Multitouch rotation, ændring af vinkel og zoom
 • Zoom-ud kort går til oversigt over verdenen

Passbook

Dette er en ny applikation som samler dine billetter, rabat kuponer, boardingbilletter, koncertbilletter mm. Applikationen giver mulighed for automatisk opdatering af begivenheder hvis der skulle komme ændringer. Det kan være en fodbold kamp der rykkes eller en koncert der rykkes. I starten vil det være begrænset, hvor meget denne applikation kan bruges. Det forventes dog at butikker, billetsalg mm. ret hurtigt vil tilbyde at du kan få billetter mm i Passbook også her i landet.

 • Barcode for boardingpas, kundekort, kupon, biografbilletter
 • Dukker op på lås op skærmen, når du ankommer
 • Inkluderer up-to-date-balance
 • Boardingkort opdatering med gate ændringer
 • Synkroniseret til iCloud
 • Smart sletning animation

Vejr

Vejret i iOS 6 er uændret, når det kommer til funktionalitet, men grænsefladen er blevet redesignet og vejret billederne gentegnes at være slankere og mere moderne.

Facetime via 3G

Nu er Facetime ikke længere kun forbeholdt WiFi netværk. Du kan nu lave Facetime opkald næsten uanset, hvor du er. Det eneste det kræver en en 3G forbindelse. Det kan være at Facetime nu bliver mere populært, når man kan se hinanden mens man snakker også selvom man ikke lige er ved et WiFi netværk.

Da IOS 5 blev præsenteret var det med hele 200 større og mindre forbedringer og nye ting. Denne gang med IOS 6 er det samme antal nye ting og forbedringer.

Safari

Safari har vi haft på iPhone siden den første kom i 2007. Safari er løbende langsomt blevet forbedret år for år og dette er da også tilfældet denne gang. Safari har nu fået flere “Dele” muligheder og forbedret full skærm mode. Med iCloud kan du synkronisere åbne faneblade, så du kan læse videre på en anden enhed end du er startet på.

Hvad mere er, at du kan trykke og holde frem / tilbage navigationsknapperne inde for at se og vælge mellem tidligere side.

–>> Se iPhone priser her! <<–

Nedenfor en liste med nogle af de nye funktioner og rettelser i IOS 6.

iCloud synkronisering med Mountain Lion

 • Beskeder (med iMessage)
 • Påmindelser
 • Noter
 • Dokumenter (Pages, Numbers, Keynote)
 • Mail præferencer bliver sendt til iCloud
 • iCloud Dokumenter API-forbedringer

Siri opdatering

 • Sportsresultater: Baseball, Basketball, Fodbold, Hockey
 • Spiller statistik
 • Sport team spilleplaner
 • Sport liga stillinger
 • Sports spil tidsplan
 • Opdateret restaurant søgninger
 • Reservationer til restauranter
 • Film registreringer
 • Film anmeldelser
 • Film fakta
 • Film trailere
 • Søg på skuespillere
 • Start applikationer
 • Send Tweet
 • Opdaterere Facebook status
 • Lyt til meddelelser
 • Eye Free bil integration
 • Internationale sprog: Canada, Spanien, Italien, Schweiz, Korea, Taiwan, Hong Kong, Kina
 • Siri til Den nye iPad

Facebook integration

 • Enkel log ind
 • Del fra Billeder, Safari, Kort, App Store, iTunes og Game Center
 • Offentlig API for udviklere
 • Kontakt og Kalender integration

Telefon funktioner opdateret

 • Besvar indgående opkald med besked
 • Gemme påmindelse
 • Ny dialer layout

Meddelelsescenter opdateret

 • Forstyre ikke telefonopkald, undtagelser, tidsplaner, eller tillad gentagne opkald
 • Status opdatering på Facebook og Twitter

FaceTime opdateret

 • Tilgængelig via mobilnetværk (EDGE eller 3G)
 • Apple-ID forenet med telefonnummer, så FaceTime eller iMessage svarer på iPad eller Mac

Safari opdateret

 • iCloud faneblade for Safari på andre iOS-enheder og Mac-computere
 • Offline Læseliste
 • Foto uploads
 • Smart app bannere link til App Store
 • Video i fuld skærm i landskab mode

Foto-Stream deling

 • Fælles Foto deling med dedikerede venner, som omfatter kommentarer
 • Foto Stream billeder i Mac screensaver
 • Photo Stream nu en separat fane, og ikke andet album

Mail opdateret

 • VIP kontaktpersoner, e-mails markeret med stjerner i separat indbakke
 • Markeret postkasse
 • Vedhæft billeder i beskeden direkte
 • Password-beskyttet Office-dokumenter
 • Konto signaturer
 • Træk ned i skærm for at opdatere

Passbook – ny applikation

 • Barcode for boardingpas, kundekort, kupon, biografbilletter
 • Dukker op på lås op skærmen, når du ankommer
 • Inkluderer up-to-date-balance
 • Boardingkort opdatering med gate ændringer
 • Synkroniseret til iCloud
 • Smart sletning animation

Kort applikation opdateret

 • Lokal søgning med over 100 millioner virksomhedsfortegnelser
 • Trafikdata med hændelsesrapporter
 • Gratis turn-by-turn navigation, med alternativ rute
 • ETA Navigation ses fra lås op skærmen
 • Siri integration, som finder POT langs ruten
 • Kort med flyover 3D-bygninger
 • Multitouch rotation, ændring af vinkel og zoom
 • Zoom-ud kort går til oversigt over verdenen

GameCenter opdateret

 • Game Center synkronisering med OS X
 • Cross-platform turbaseret og real-time spil mellem iOS og Mac
 • Udfordre venner
 • Find Facebook venner

Guidet Adgang

 • Deaktiver visse interaktioner i applikationer med en cirkel
 • Begræns hardware knapper, tryk og bevægelse adgang
 • Single-app-mod

Andre funktioner og forbedringer

 • Placering-baserede påmindelser til iPad
 • Korrigering for hver tastatur
 • Globalt netværk proxy til HTTP
 • Manuel genbestille af rykkere
 • Lost Mode – sende et telefonnummer, mistede enhed
 • Kernel ASLR
 • Manuel placering af indgang for påmindelser
 • Tilpassede vibrationer for alarmer
 • VoiceOver forbedringer
 • App i Safari søgeresultater
 • IPv6 understøttelse af Wi-Fi og LTE HDR-forbedringer
 • Fransk, tysk og spansk ordbøger
 • Word-og nøgletal for tale valg
 • Søg alle felter i Kontakter
 • Ny iPad Ur applikation
 • Forbedrede tastaturlayout
 • Made for iPhone høreapparater
 • Udvidede funktioner til Kina
 • Baidu
 • Sina Weibo
 • Tudou
 • Youku
 • Forbedret tekstindtastning
 • Ordbog
 • Top titellinje skifter farve med applikation
 • Ny iPod applikation
 • Granular Privacy Control
 • iCloud-lagret brugerordbog
 • Opdateret deling menu med store ikoner
 • Musik ringetoner, alarmer
 • Nydesignet App Store og iTunes
 • iTunes Match, streamer nu musik (end blot download)
 • Understøtter iPhone 3GS og senere, iPad 2 og senere, iPod Touch 4th
 • Tilt ændringer, refleksion over slider knapper
 • Spotlight viser nu hvilken mappe applikationer er i
 • Offentlige alarmer i meddelelser
 • Flere og nye Emoji symboler
 • Musik forhåndsvisnings-banner, overlejrer aktuelle skærmbillede
 • Tid siden sidste fulde opladning (brug, standby)
 • Mørkere kamera UI
 • Ny banner på applikation ikoner efter installation
 • Opdater historie i App Store
 • 15 sekunders spring-over playback kontroller for podcasts
 • Hold navigationspil i Safari for historie oversigt
 • Forbedret billede-nu-tilføjet fast til filnavnet